Jak dopadl jarní detox?

26.04.2015 12:59

Je to už víc než rok, co se poctivě řídím podle pentagramu a dopřávám svému tělu pravidelný detox a přírodní podporu. Po tom všem, co jsem si užila, si zdraví vážím a pečuju o sebe. Jarní očistu jater a žlučníku jsem nastartovala už v zimě, protože na podporu ledvin, močových cest a pohlavních orgánů používám OK Tau+, přípravek s obsahem semen ostropestřce mariánského, která mají pozitivní vliv právě na játra a podporují jejich revitalizaci, spolu s OK Betou+ na odkyselení.
 
Myslela jsem si, že už jsem celkem vyčištěná, navíc jím už delší dobu docela zdravě, hlavně čerstvé ovoce a zeleninu, s jarní očistou by neměl být žádný problém. No, myslela jsem si to. Ale hezky od začátku…

 

Letos jsem chtěla vyzkoušet nový detoxikační přípravek Factor Base Detox,Factor-Base-detox jedno balení jsem získala v akci za 1 Kč, jedno jsem si přikoupila a začínám s užíváním 1 tobolky 3x za den, k tomu si do vody přidávám trošku bylinek pro podporu procesu čištění a odvodu škodlivinEmulips Slim Drink a po jídle (pokud tedy není ovocné, takže většinou až večer) si dávám 10 kapek Emulipsu nebo Emulipsu Forte – mám načatých několik lahviček, jednu nosím vždycky s sebou v tašce, takže beru, co je zrovna po ruce. Ráno před snídaní přidávám ještě lžičku psyllia na podporu střev (mleté semeno jitrocele indického, rozmíchá se ve skleničce vody, rychle vypije – rozsolovatí a zapije se další sklenicí vody) a po procházce se psem si dělám ovocnou šťávu – jablečnou, pomerančovou, grepovou… různě je prostřídávám. Nejvíc u mě vede jablečná s citronem a trochou zázvoru, tu bych teď mohla denně :) Nakoupím pytel jablek, 2-3 odšťavním spolu s kousíčkem čerstvého zázvoru, přidám ručně vymačkanou citronovou nebo limetkovou šťávu, doředím do půllitru vodou a výborná osvěžující „snídaně“ plná energie je připravená. Mňam, jak mi to zdraví chutnááá… :)

Asi po 2 týdnech detoxikace se mi spouští úporná rýma, která trvá několik dní. Přidávám 3 lžičky OK Alfy+ denně, snažím se odpočívat. Pak se to trochu uklidní, cítim se celkem dobře, pokračuju v detoxu zase bez Alfy. Na velkou chodím někdy i 5x denně. Za další asi 2 týdny se rýma vrací s ještě větší intenzitou, bolí mě v zádech i na hrudníku a cítím se unavená, vykašlávám hleny, na pár dní se přidává i zvýšená teplota. Opět nasazuju 3x denně lžičku Alfy, tentokrát potíže přetrvávají déle než týden. Nepřestávám s užíváním, jeden den odlehčuju půstem na šťávách, je zrovna úplněk, ideální čas. Je to zvláštní, ale ani jeden z mých prozatím dvou půstů (jeden na vodě, jeden na šťávách) nebyl nijak zvlášť plánovaný, vždycky to přišlo tak nějak samo a ve správnou chvíli. Takže důvěřujte svojí intuici ;)

Po celou dobu detoxu nezapomínám pravidelně cvičit jógu (každodenní Pozdrav slunci je už pro mě roky samozřejmostí), přidávám cviky zaměřené na játra a žlučník. Chodím taky na procházky s naší fenkou do přírody, hrajeme si a běháme, nebo jdu sama a fotím si tu krásu kolem, sbírám první jarní bylinky – lístky pampelišek, kopřiv, sedmikrásky… a přidávám si je do salátů (mimochodem, nevíte, kam na medvědí česnek? moc ráda bych si z něj udělala pesto), nasávám energii slunce, stromů, rostlin, užívám si ty přítomné okamžiky a uvědomuju si koloběh přírody, jehož součástí jsme i my, lidé… Jsem zamilovaná – do života :)

Trénuju toleranci, daří se mi nechat každého, ať si dělá, co chce, nerozčiluju se odlišnými názory a chováním lidí kolem mě. A že mě pěkně zkoušejí – překračují hranice mého osobního prostoru, říkají mi, co a jak bych měla správně dělat a nedělat, chtějí mi vnutit svoje postoje. Zpočátku se snažím vysvětlovat a obhajovat svoje důvody, postupně tahle potřeba mizí, mlčím, usmívám se, udržuju si pozitivní energii. Když mě vztek přece jen přepadne, jen ho pozoruju a snažím se pochopit, co se mi snaží sdělit. Tahle technika funguje úžasně (když si teda včas vzpomenu), za pár chvil vztek sám mizí, mění se v pochopení a já vím, na čem je potřeba zase trochu zapracovat. Děkuju tomu, kdo mě naštval :) Možná to zní divně, možná se Vám to zdá neuvěřitelné, taky mi to pár let trvalo než jsem se k tomu dopracovala a pořád to neumím na 100%, ale opravdu se to dá vědomě naučit a přestat šířit dál emocionální jed, aniž bychom otravovali sami sebe a škodili svému zdraví potlačováním agrese. Pokud se mi to nedaří, radši odejdu někam, kde budu sama a kde můžu dát emocím volný průchod – prostě se pěkně vyvztekám, uklidním se a pak už jsem schopná podívat se na danou situaci z nadhledu.

 

Detox jsem přežila :) Jaké jsou výsledky?

Vyšla jsem z něj zas o trochu zdravější, a to jak fyzicky, tak psychicky i duševně. Cítím se lehce, jsem plná energie a optimismu. Při sledování filmu s titulky mě překvapilo, jak dobře na ně vidím, ale není se čemu divit, stav jater totiž ovlivňuje mimo jiné i kvalitu zraku. O tom tedy není pochyb :)
 

banner-tjl-468x60.gif